Nemogući uslovi za život: Na krajnjem sjeveru Rusije temperature do minus 58 stepeni

Jakutsk, jedan od najhladnijih gradova u svijetu, koji se nalazi oko 5.000 kilometara istočno od Moskve

05.12.2023. 13:22
  • Podijeli:
Zilinda_Sibir_Rusija_foto_TW-63c04988ae34b.webp Foto: Twitter

Arktičko vrijeme zahvatilo je dijelove Rusije, a temperatura u divljini Sibira pala je na minus 58 stepeni, saopštili su meteorolozi.

Jakutsk, jedan od najhladnijih gradova u svijetu, koji se nalazi oko 5.000 kilometara istočno od Moskve, prekriven je ledenim oblacima i maglom, pokazuju snimci napravljeni iz dronova.

Temperatura u dijelovima Republike Saha, ogromnog regiona malo manjeg od Indije, koji se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Sibira, pala je noćas ispod minus 55 stepeni.

U Ojmjakonu, naselju u Sahi, danas je minus 58 stepeni. Meteorolozi su rekli da će realan osjećaj biti kao da je minus 63 stepena s obzirom na vlažnost i vjetar.

Na pijaci u Jakutsku riba se prodaje na pijaci duboko smrznuta, upakovana u desetine kutija. Zamrzivač nije potreban, a prodavačice su umotane u velike krznene kape, prenose Nezavisne novine.

– Hladno je. Potrebno je samo da imate odgovarajuću kvalitetnu odjeću i onda će sve biti u redu. Glavno je da se krećete, tako da vam krv cirkuliše – izjavio je mještanin koji se predstavio kao Pjotr.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()