Najavljen štrajk radnika aerodroma u Parizu

Sindikati kritikuju akcionare, uključujući francusku državu jer daju prednost dividendama u odnosu na dobrobit zaposlenih i budućnost ADP-a

20.05.2024. 12:10
  • Podijeli:
vazdušni saobraćaj, kontrola leta, avioni, aerodrom, kontrolni toranj, radar, avio-saobraćaj shutterstock-65e1f75b64754.webp Foto: Shutterstock

Radnici aerodroma u Parizu najavili su štrajk i traže hitno novi plan zapošljavanja i pregovore o platama, javlja "Glas Evrope".

"Katar njuz" prenosi da sindikati sutra pozivaju na štrajk kako bi se riješio nedostatak osoblja, dogovorila revalorizacija plata i uniformni bonusi za zaposlene koji će raditi tokom Olimpijskih igara.

Sindikati CGT, CFDT, FO i Unsa ukazuju da nemaju adekvatno osoblje koje treba da se nosi sa povećanim prometom putnika i rastućim zahtjevima za kvalitetom usluga.

Oni traže bonus za sve zaposlene u ADP-u koji rade od 8. jula do 15. septembra tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Štrajk se poklapa sa generalnom skupštinom ADP-a, koja će odlučiti o neobnavljanju mandata generalnog direktora Augustina de Romanea.

Sindikati kritikuju akcionare, uključujući francusku državu jer daju prednost dividendama u odnosu na dobrobit zaposlenih i budućnost ADP-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()