Na poklon limuzina: Putin provozao Kima nakon potpisivanja sporazuma

Putin je Kimu poklonio prvu "aurus" limuzinu u februaru ove godine, što znači da on sada ima najmanje dva ovakva vozila.

19.06.2024. 16:49
  • Podijeli:
putin kim džong un-6672cd9ce7b7e.webp Foto: REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin provozao je sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una u luksuznoj ruskoj limuzini "aurus" tokom posjete Pjongjangu nakon što mu je poklonio ovaj automobil.

Vožnja je obavljena nakon što su dvojica lidera potpisala sporazum kojim se produbljuje vojna saradnja dvije zemlje i najavljuje razvoj strateškog partnerstva.

Na snimku koji je objavila ruska državna televizija vidi se da Putin sjeda za volan crne blindirane limuzine, koja je njegov službeni predsjednički automobil u Rusiji, a Kim sjedi na suvozačevom mjestu.

Automobil je tada prikazan dok se kreće putem u parku, a potom se zaustavlja.

Korejac u odijelu i bijelim rukavicama zatim otvara vrata Kimu i Putinu.

Dvojica lidera potom hodaju jedan pored drugog i ćaskaju na stazi u šumovitoj oblasti sa jednim čovjekom iza njih, vjerovatno tjelohraniteljem.

Vjeruje se da je Kim strastveni automobilski entuzijasta, a jedan od Putinovih pomoćnika rekao je ranije da je ruski lider poklonio Kimu rusku limuzinu "aurus".

Putin je Kimu poklonio prvu "aurus" limuzinu u februaru ove godine, što znači da on sada ima najmanje dva ovakva vozila.

"Aurus senat" je retrostilizovana limuzina iz sovjetske ere i zvanični ruski predsjednički automobil. Putin se vozio u ovom automobilu u maju, tokom posljednje ceremonije inauguracije u Kremlju

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()