Muškarac snimao sebe kako vozi 160 km/h, pa izazvao nesreću u kojoj je poginula djevojka

Također mu je izrečena zabrana vožnje od devet godina i 10 sedmica

06.10.2023. 22:10
  • Podijeli:
udes_snimanje_divljanje_foto_TW Cropped-652034cc9402d.webp Foto: Twitter/@MENnewsdesk

Muškarac Rohail Jillani je snimao sebe kako vozi brzinom od skoro 160 km/h prije nego što je izazvao smrtonosnu nesreću u kojoj je poginula 17-godišnja djevojka.

Rohail Jillani je jučer, 4. oktobra, osuđen zbog nesreće u januaru 2022. godine u kojoj je poginula 17-godišnja Nadia Yusuf u Manchesteru.

Jillani se snimao dok je vozio brzinom od 160 km/h na Snapchatu neposredno prije nego što je svoj Mercedes zabio u željeznički most na Mancunian Wayu u centru grada, usmrtivši Yusuf i prouzrokujući ozbiljne povrede njegovom 18-godišnjem saputniku.

Ovaj 25-godišnjak je osuđen na osam godina i osam mjeseci zatvora na Krivičnom sudu u Manchesteru nakon što je priznao krivicu za izazivanje smrti opasnom vožnjom.

Također mu je izrečena zabrana vožnje od devet godina i 10 sedmica.

Nadia je bila na suvozačkom sjedištu u trenutku nesreće, sjedila je na prednjem sjedištu dok je drugi putnik sjedio na zadnjem.

Svjedoci su rekli da su vidjeli Jillanija kako je udisao balone s oksidom te kako je snimao vožnju na Snapchatu dok je jurio dvosmjernim cestama.

Također se tvrdilo da je obilazio druge vozače i postizao brzinu do 160 km/h, što se može vidjeti na video snimku.

Približavajući se zavoju na cesti, Jillani je izgubio kontrolu nad vozilom, zabio se u zaštitnu ogradu, a zatim se zanio i udario u željeznički most blizu ulice Temperance.

Nadia je prevezena u bolnicu, ali je kasnije preminula od povreda zadobijenih u nesreći.

Detektiv Oliver Batty, iz Odjela za istraživanje ozbiljnih sudara Velike Manchester policije, izjavio je: "Jillanijevo ponašanje bilo je neodgovorno i opasno i na kraju je rezultiralo smrću mlade žene.

"Presuda donesena odražava potpuno nepoštivanje Jillanija prema svojim saputnicima i pravilima cestovnog saobraćaja koja mi, kao javnost, moramo poštovati svaki dan kako bismo čuvali jedni druge.", piše Lad Bible.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()