Muškarac preminuo u američkoj bolnici nakon što se automobilom zabio u kineski konzulat

Incident se dogodio kada je muškarac udario automobilom u konzulat, što se smatra "očiglednim političkim napadom", objavio je u utorak list "South China Morning Post"

10.10.2023. 15:00
  • Podijeli:
sad_kineski_konzulat_anadolija 1-65252bcf1b7ab.webp Foto: Anadolija

Osumnjičeni napadač na kineski konzulat u San Franciscu preminuo je u bolnici u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), prenosi Anadolija.

Incident se dogodio kada je muškarac udario automobilom u konzulat, što se smatra "očiglednim političkim napadom", objavio je u utorak list "South China Morning Post".

"Gdje je CCP (Kineska komunistička partija)?" viknuo je vozač izlazeći iz svog automobila u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu.

Nakon što je policija otvorila vatru, vozač je sa "teškim povredama" prebačen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo, navodi se.

Pekinški list "Global Times" javlja da je kineski generalni konzulat u San Francisku "oštro je osudio nasilni napad".

"Incident je predstavljao ozbiljnu prijetnju sigurnosti osoblja i javnosti, uzrokujući ozbiljnu štetu na objektima i imovini konzulata", navodi se i dodaje da je rad u konzulatu obustavljen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()