Mušarac koji se "zabio" u ured britanskog premijera pod istragom zbog nemoralnog snimanja djece

"Naoružani policajci uhapsili su 43-godišnjeg muškarca na mjestu događaja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja štete i zbog opasne vožnje", stoji u objavi

27.05.2023. 18:05
  • Podijeli:
ured_britanija_premijer_nezgoda_index.hr 1-6472152ab62c8.webp Foto: Index.hr

Muškarac koji je uhićen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja štete i zbog opasne vožnje nakon što se automobilom zabio u vrata londonskoga Downing Streeta 10 pod istragom je zbog nemoralnog snimanja djece.

Počinitelja su nakon sudara, koji se dogodio u četvrtak u 16:20 i u kojem je sudjelovala srebrna Kia, uhapsili i priveli naoružani policajci. Nema informacija o ozlijeđenima, ali se istraga o incidentu nastavlja, objavila je u subotu londonska policija, prenosi agencija dpa.

"Naoružani policajci uhapsili su 43-godišnjeg muškarca na mjestu događaja zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja štete i zbog opasne vožnje", stoji u objavi. "Muškarac je priveden, no ubrzo je pušten i od tada je pod istragom", rekla je policija.

Optužen za nemoralno snimanje djece, ostaje u pritvoru

Policija je objavila da je danas bio na sudu, gdje je odgovarao po optužbama za nemoralno snimanje djece te ostaje u pritvoru do sljedećeg ročišta 23. lipnja, prenosi agencija Reuters.

Britanski premijer Rishi Sunak bio je u svom uredu u Downing Streetu kad je automobil udario u ulazna vrata, objavila je novinska agencija PA.

Premijer je nakon nesreće otputovao na planirano putovanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()