Medvedev zaprijetio udarom na tri ukrajinske nuklearne elektrane

"Ako se potvrdi pokušaj napada na NE Smolensk projektilima NATO-a, trebali bismo razmotriti scenarij istovremenog ruskog udara na nuklearne elektrane Pivdennoukrainsk, Rivne i Hmjelnicki, kao i na nuklearna postrojenja u istočnoj Evropi", kazao je on

10.07.2023. 11:37
  • Podijeli:
Dmitrij Medvedev_Foto Sputnik Reuters-63c9175170448.webp Foto: Sputnik / Reuters

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev zaprijetio je udarom na tri ukrajinske nuklearne elektrane (NPP) i nuklearna postrojenja u istočnoj Evropi ako se potvrdi navodni pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da napadnu nuklearnu elektranu Smolensk u Rusiji "NATO projektilima".

"Ako se potvrdi pokušaj napada na NE Smolensk projektilima NATO-a, trebali bismo razmotriti scenarij istovremenog ruskog udara na nuklearne elektrane Pivdennoukrainsk, Rivne i Hmjelnicki, kao i na nuklearna postrojenja u istočnoj Evropi. Nema razloga za suzdržavanje", poručio je Medvedev na Telegramu.

O navodnom pokušaju ukrajinskih oružanih snaga da napadnu nuklearnu elektranu Smolensk projektilima izvijestio je u nedjelju navečer propagandni telegram kanal Mash. Nema službenih informacija o tome.

Prema Mashu, Ukrajina je navodno pokušala izvesti raketni napad na nuklearnu elektranu Desnogorsk u Smolenskoj oblasti i vojni aerodrom u Kaluškoj oblasti.

Telegram kanal sugeriše da su u pokušaju napada na nuklearnu elektranu korištene rakete britanske proizvodnje Storm Shadow - o čemu navodno svjedoče olupine.

"Obje rakete je oko 14 sati oborila ruska protivzračna odbrana na nebu iznad sela Bytosh, oblast Bryansk, Rusija. Prva je pala u polje, a druga na krug pilane", tvrdi Mash. .

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()