Među nastradalima u masovnoj pucnjavi u Pragu nema bh. državljana

Čeka se policija

22.12.2023. 08:50
  • Podijeli:
pucnjava ceska reuters-65853aebc59c2.webp Foto: Reuters

Češka policija još uvijek nije objavila identitete žrtava masovne pucnjave u Pragu, rekla je za Klix.ba ambasadorica BiH Martina Mlinarević. Kako se nezvanično saznaje među preminulima nema državljana Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Češke Republike će ako bude nastradalih stranaca kontaktirati ambasade zemalja iz kojih dolaze.

U pucnjavi na Filozofskom fakultetu u centru Praga ubijeno je 15 osoba, uključujući i napadača, kojeg je ubila policija. Najmanje 24 osobe su ranjene.

Ubica je 24-godišnji David Kozak, student historije.

Prije šest dana nepoznati napadač je u šumi iz vatrenog oružja ubio odraslu osobu i dijete, a kako prenose mediji, žrtve su tridesetdvogodišnji muškarac i njegova dvomjesečna kćer. Sumnja se da su bile žrtve bile meta Davida Kozaka.

Danas u 11 sati policija je zakazala vanrednu konferenciju za medije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()