Manjak kadrova šteti pacijentima: Bebi dali anesteziju, pa odgodili operaciju

Sedmomjesečna Isabella je rođena s rijetkim oboljenjem dobila anesteziju, pa je probudili zbog nedostatka lijekova

12.02.2023. 20:30
  • Podijeli:
bolnica-medicinsko-osoblje-sestre-shutterstock-638a0fb3de3e6.webp Foto: Shutterstock

Velika Britanija se već duže vrijeme suočava sa problemom nedostatka medicinskog kadra, što je potvrdio još jedan slučaj iz Birminghama.

Mama Zsuzsanna Tandy kazala je za Sky News da je njena sedmomjesečna kćerka Isabella dobila opću anesteziju za operaciju samo da bi joj rekli da procedura ne može da se obavi u dečijoj bolnici u Birmingemu zbog nedostatka ljekara.

Isabella je rođena sa rijetkim oboljenjem koje zahvata njeno debelo crijevo i otišla je na operaciju u Birmingham početkom januara. Ali nakon što je dobila opću anesteziju, porodici je rečeno im da operacija ne može da se obavi tog dana.

Veliku Britaniju inače već duže vrijeme pogađaju štrajkovi NHS-a, odnosno Nacionalne zdravstvene službe, a mama Tandy smatra da bi ovakva situacija tek mogla naštetiti pacijentima. Najviše iz razloga što vlas ništa ne poduzima po ovom pitanju.

"Iskreno, čeka se dugo jer nema dovoljno osoblja - neko bi zaista trebao uskočiti i učiniti nešto jer ima ljudi i djece koji su pod stresom i pate u bolnicama", kaže ona.

Smatra također da bi medicinske sestre trebale biti više plaćene.

"Vlada bi zaista trebalo da se uključi u svaku vrstu razgovora jer ima previše štrajkova", zaključuje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()