Macron obišao policiju u Parizu

Kako pišu francuski mediji, Macronova posjeta bila je nenajavljena, a prvi čovjek države u ponedjeljak uvečer je otišao u policijsku stanicu te se pozdravio sa prisutnim policajcima

04.07.2023. 08:27
  • Podijeli:
Emanuel Makron_Emmanuel Macron_Foto Reuters-6478e54490c53.webp Foto: Reuters

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron obišao je policiju u Parizu nakon nekoliko noći koje su obilježili neredi kako u glavnom gradu Francuske tako i u ostatku države.

Kako pišu francuski mediji, Macronova posjeta bila je nenajavljena, a prvi čovjek države u ponedjeljak uvečer je otišao u policijsku stanicu te se pozdravio sa prisutnim policajcima.

Pored Macrona u posjeti je bio i ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin koji je također obišao specijalne interventne jedinice.

"Macron je razgovarao sa predstavnicima policijskih snaga, žandarmerije, istraživačko-interventne brigade i vatrogascima. Želio je biti uz njih i zahvaliti se na mobilizaciji proteklih dana", saopćeno je iz Macronove pratnje.

Nešto ranije predsjednik Francuske se oglasio i na Twitteru te se zahvalio policajcima na predanom radu.

"Hvala vam na izuzetnoj mobilizaciji. Znam koliko je ovo bilo teško za vas i vaše porodice. Imate moju podršku", napisao je Macron.

Posjeta policajcima ujedno je predstavljala i prvo pojavljivanje Emmanuela Macrona u javnosti nakon što su prošle sedmice započeli veliki protesti širom države povodom ubistva 17-godišnjeg Nahela. U neredima su zapaljeni brojni objekti, a uhapšeno je nekoliko stotina demonstranata.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()