Posljedice nevremena: Nastala šteta vrijedna 25 miliona, Bar treba pomoć

Jako nevrijeme pogodilo je prije dva dana Bar, gdje je vjetar čupao drveća, a oštećeni su automobili, kao i više plovila u marini.

04.07.2024. 17:49
  • Podijeli:
oluja crna gora-657dd9012d88f.webp Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

U Luci Bar je tokom posljednjeg nevremena, prema preliminarnim informacijama, nastala šteta od 35 miliona evra, saopšteno je iz Vlade Crne Gore nakon današnje sjednice.

Iz Vlade su naveli da Luka Bar sopstvenim resursima ne može da prevaziđe nastalu situaciju, već da joj je neophodna finansijka pomoć.

Vlada Crne Gore usvojila je danas informaciju u kojoj se navodi da je elementarna nepogoda, izazvana orkanskim vjetrom, izazvala značajnu štetu na lučkoj suprastrukturi u vlasništvu Luke Bar.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zaduženo je da u saradnji sa Ministarstvom finansija i Lukom Bar hitno sagleda sve moguće modalitete kojima se može obezbijediti finansijska podrška namijenjena hitnoj sanaciji uništene lučke suprastrukture, navodi se u saopštenju.

Jako nevrijeme pogodilo je prije dva dana Bar, gdje je vjetar čupao drveća, a oštećeni su automobili, kao i više plovila u marini. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()