Kokoška napravila zastoj u metrou: Službenici je ganjali metlom

Na snimku, koji je objavio metro sistem grada, vidi se kako je isključena struja na stanici u blizini centra

22.05.2023. 06:15
  • Podijeli:
kokos_metro_foto_YT-6469b8705ba6b.webp Foto: YouTube/The Sun

Na jednoj liniji metroa u Mexico Cityiju saobraćaj je bio zaustavljen zbog kokoške koja je trčala po šinama.

Na snimku, koji je objavio metro sistem grada, vidi se kako je isključena struja na stanici u blizini centra.

Također, vide se i radnici osoblja, kao i službenici civilne zaštite kako metlom jure kokošku po šinama, pokušavajući da je uhvate, prenio je AP.

Kokoška je uspjela nekoliko puta da izbjegne hvatanje, prije nego što je jedan radnik bacio kaput preko ptice.

Nakon incidenta, saobraćaj se brzo vratio u normalu.

U posljednje vrijeme, desilo se nekoliko incidenata u metro sistemu Mexico Cityija, za koje gradski zvaničnici kažu da su sabotaža.

Ranije ove godine, žena je uhapšena, pa puštena, nakon što su dijelovi plastične mašine za pranje veša pali na šine metroa, a kasnije je utvrđeno da je u pitanju slučajnost.

AP navodi da incidenti u metrou ne idu u prilog gradonačelnici Claudiji Sheinbaum, koja se smatra najvjerovatnijim kandidatom stranke iz koje je aktuelni predsjednik države Andrss Manuel Lopez Obrador, na sljedećim predsjedničkim izborima 2024. godine.

U maju 2021. godine, došlo je do nesreće u metrou meksičke prijestonice kada je poginulo 26 ljudi, a povrijeđeno blizu 100.

Istragom je utvrđeno da je bilo nedostataka u konstrukciji na šinama, a 10 bivših zvaničnika je optuženo za ubistvo, povrede i materijalnu štetu, mada niko od njih nije završio u zatvoru.

Sheinbaum često pripisuje incidente zavjeri konzervativaca protiv nje, navodi AP.

Ranije ove godine, Lopez Obrador je naložio da 6.000 pripadnika Nacionalne garde patrolira metro stanicama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()