Kokain u Washingtonu: Bijela kuća nakratko evakuirana zbog sumnjivog praha

"Predmet je poslan na daljnji pregled u iščekivanju istrage o uzroku i načinu njegova ulaska u Bijelu kuću", rekla je tajna služba

05.07.2023. 11:47
  • Podijeli:
Bijela kuća_foto_Reuters-64a526f464112.webp Foto: Reuters

Bijela kuća nakratko je evakuirana u nedjelju nakon što je tajna služba otkrila sumnjivi prah u zapadnom krilu, koji je dostupan javnosti. Preliminarni test je pokazao da je riječ o kokainu. O incidentu su se tek oglasile snage sigurnosti.

Agenti tajne službe obavljali su rutinske kontrole u nedjelju i pronašli bijeli prah u području dostupnom turističkim grupama, a ne u određenom uredu. Dužnosnici nisu bili ovlašteni govoriti o istrazi koja je u toku te su govorili pod uvjetom anonimnosti.

Tajna služba je u izjavi rekla da je Bijela kuća stavljena u preventivnu blokadu i da je nakon procjene utvrđeno da tvar nije opasna.

"Predmet je poslan na daljnji pregled u iščekivanju istrage o uzroku i načinu njegova ulaska u Bijelu kuću", rekla je tajna služba.

Predsjednik Joe Biden i njegova obitelj su u Camp Davidu od petka i vratili su se u Bijelu kuću u utorak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()