Kako je umro Navalni: Izvor iz zatvora prenio da je moguće da je ubijen jednim udarcem u srce

Osečkin se pozvao na izvor koji radi u koloniji u kojoj je bio Navalni

21.02.2024. 12:23
  • Podijeli:
Navaljni_zatvor_foto_YT-65d4ce2500c32.webp Foto: YouTube/@CNN

Osnivač grupe za ljudska prava Gulagu.net Vladimir Osečkin rekao je da bi ruski opozicioni lider Aleksej Navalni mogao biti ubijen udarcem u srce.

Osečkin je za The Times kazao da je prije toga Navalni mogao biti prisiljen da dugo ostane na hladnoći. Rekao je da su na tijelu Navalnog pronađene modrice koje odgovaraju posljedicama tehnike "jedan udarac". Takve tehnike koristio je KGB.

Osečkin se pozvao na izvor koji radi u koloniji u kojoj je bio Navalni.

Opozicionar je navodno prije smrti proveo više od 2,5 sata na otvorenom gdje se temperatura mogla pasti do -27 stepeni.

"Mislim da su ga prvo dugo držali na hladnom i usporili cirkulaciju na minimum. A onda postaje vrlo lako nekoga ubiti, za nekoliko sekundi, ako operativac ima iskustva u tome. To je stara metoda specijalnih snaga KGB-a. Oni su svoje stručnjake učili da ubiju osobu jednim udarcem u srce, u centar tijela. Ovo je bila vizit karta KGB-a", kaže Osečkin.

Udovica opozicionog lidera Julija Navalnaja rekla je da je njen muž mogao biti ubijen upotrebom nervnog agensa Novičok. Osečkin to smatra malo vjerojatnim.

"Naravno da je moguće, ali kada je neko pod kontrolom zatvorskog sistema, postoji mnogo opcija kako da ga ubiju. Novičok će ostaviti trag u svom tijelu i odvesti pravo do Putina, pošto ga je već jednom upotrijebio protiv Navalnog", objasnio je.

Tijelo Navalnog još uvijek nije predato porodici, a uzrok smrti zvanično nije utvrđen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()