Kadirov priznao da je njegov sin pretukao osumnjičenog za paljenje Kur'ana

U maju je osumnjičeni odveden u istražni pritvor u Grozni, a Kur'an je spalio u Volgogradu

25.09.2023. 19:20
  • Podijeli:
ramzan-kadirov-reuters.jpg

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov priznao je da je njegov sin Adam pretukao osumnjičenog za paljenje Kur'ana Nikitu Žuravelja, te ocijenio njegov postupak pravilnim.

"Istukao ga je i pravilno je učinio. Osim toga, smatram da svako ko pokuša da ošteti sveto pismo, uključujući i njegovo demonstrativno paljenje, vrijeđajući time desetine miliona građana naše velike zemlje, mora da bude strogo kažnjen", napisao je Kadirov na svom profilu na "Telegramu".

Krivični postupak protiv Nikite Žuravelja, osumnjičenog za krivično djelo javne aktivnosti kojima vrijeđa religiozna osjećanja vjernika, bio je predat istražnom odjeljenju Ruskog istražnog komiteta za Čečensku Republiku.

U maju je osumnjičeni odveden u istražni pritvor u Grozni, a Kur'an je spalio u Volgogradu.

U avgustu je opunomoćeni za prava čovjeka u Čečeniji Mansur Soltaev saopštio da se provjerava informacija o tome da je navodno sin čečenskog predsjednika Adam Kadirov istukao Žuravelja, osumnjičenog za paljenje Kur'ana, prenosi Tas

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()