Jordan poslao avion pomoći u Pojas Gaze

Navedeno je i da je avion poslan pod koordinacijom Egipta

12.10.2023. 11:12
  • Podijeli:
jordan_pomoć_anadolija 1-6527b0b972dbe.webp Foto: Anadolija

Jordan je objavio da je poslao avion humanitarne pomoći u Egipat za Pojas Gaze, koji je pod punom blokadom i intenzivnim napadom Izraela, javlja Anadolu.

Iz Hašemitske humanitarne fondacije navedeno je da je avion, u kojem se uglavnom nalaze lijekovi i medicinske potrepštine, poslan u Gazu po uputama jordanskog kralja Abdulaha II i u saradnji sa oružanim snagama.

Navedeno je i da je avion poslan pod koordinacijom Egipta.

"Avion će prvo otići u Egipat i biti isporučen zdravstvenim vlastima u Gazi preko graničnog prelaza Rafah", navedeno je.

Kralj Abdulah II najavio je 10. oktobra da će njegova zemlja pružiti hitnu pomoć Pojasu Gaze preko Egipta.

Situacija je eskalirala u Pojasu Gaze nakon napada palestinske grupe Hamas na izraelske gradove u subotu. Izrael je uzvratio masivnim zračnim napadima na Gazu.

Najmanje 1.200 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na blokirani Pojas Gaze, saopćilo je Ministarstvo zdravstva u Gazi. Povrijeđeno je oko 5.000 osoba.

Broj ubijenih Izraelaca u napadima iz blokiranog Pojasa Gaze dostigao je 1.300, a broj povrijeđenih 3.300.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()