Izraelci uklonili sve nade: Nema primirja u Pojasu Gaze

Palestinski pokret Hamas takođe je negirao izvještaje o primirju u Gazi

16.10.2023. 10:16
  • Podijeli:
gaza reuters-6521622a4c645.webp Foto: Reuters

U Pojasu Gaze trenutno nije na snazi primirje, saopšteno je iz kancelarije premijera Izraela Benjamina Netanjahua.

"Trenutno nije na snazi primirje u Pojasu Gaze radi isporuke humanitarne pomoći i izlaska stranaca", navedeno je u saopštenju.

Televizija "El Arabija" objavila je ranije danas da će petočasovno primirje stupiti na snagu u 7.00 časova. Međutim, izraelska vojska saopštila je oko 7.00 časova da su se sirene za uzbunu na vazdušni napad oglasile dva puta u južnom dijelu Izraela, kod granice sa Pojasom Gaze.

Palestinski pokret Hamas takođe je negirao izvještaje o primirju u Gazi, prenio je TASS.

Portparol Hamasa Izat el Rišk saopštio je na "Telegramu" da izvještaji o primirju nisu tačni.

Tenzije na Bliskom istoku ponovo su porasle nakon što je Hamas izvršio napad na Izrael iz Pojasa Gaze 7. oktobra. Izrael je odgovorio vazdušnim napadima većih razmjera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()