ISIL: Napali smo kasarnu u Iraku mitraljezima i granatama

Snage sigurnosti odbile su napad, objavilo je ministarstvo odbrane u saopćenju u kojem se izražava sućut komadantu i drugim poginulim pripadnicima jedinice

15.05.2024. 10:40
  • Podijeli:
isil terorizam reuters-6606fff43eb4f.webp Foto: Reuters

ISIL je preuzeo odgovornost za napad na kasarnu u sjevernom Iraku u kojemu su prema sigurnosnim izvorima ubijeni komadant i četiri vojnika.

Napad se dogodio jučer između pokrajina Diyala i Salahuddin, ruralnog područja koje je i dalje žarište aktivnosti militantnih jedinica, godinama nakon što je Irak proglasio konačnu pobjedu nad tom ekstremističkom skupinom 2017. godine.

Snage sigurnosti odbile su napad, objavilo je ministarstvo odbrane u saopćenju u kojem se izražava sućut komadantu i drugim poginulim pripadnicima jedinice. Sigurnosni izvori rekli su da je još petero ljudi ranjeno.

Islamska država rekla je u izjavi na Telegramu da je napala kasarnu mitraljezima i granatama. Irak je relativno stabilan posljednjih godina, nakon invazije koju su predvodile Sjedinjene Države 2003. i nakon godina krvavih sukoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()