Iron dome zakazao u Tel Avivu: Raketa se vratila, pala na tlo i eksplodirala

Projektil Tamir ispaljen je dok su sistemi Iron Dome odgovarali na raketnu salvu iz Pojasa Gaze na Tel Aviv i okolna područja sinoć oko 22 sata

03.12.2023. 12:50
  • Podijeli:
Iron_Dome_greska_foto_TW Cropped-656c3e50b2071.webp Foto: Twitter/@QudsNen

U Tel Avivu je tokom sinoćnjeg presretanja raketa lansiranih iz Pojasa Gaze zakazao izraelski sistem Iron Dome. Projektil je skrenuo, pao i pogodio obližnje mjesto.

Izraelske snage objavile su da provode istragu o ovom slučaju i rekle da bi to mogli biti tehnički razlozi.

"Ispituje se mogućnost da je presretač projektila pao na zemlju zbog tehničkog kvara. Incident se istražuje", saopćili su iz IDF-a.
Nema izvještaja o ranjenima kao posljedici incidenta.

Projektil Tamir ispaljen je dok su sistemi Iron Dome odgovarali na raketnu salvu iz Pojasa Gaze na Tel Aviv i okolna područja sinoć oko 22 sata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()