Humanitarna katastrofa: Preko 1,7 milona interno raseljenih u Gazi

Broj poginulih u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra 2023. godine, kada je eskalirao sukob Izraela i Hamasa, dostigao je 31.272, a povrijeđene su 73.024 osobe

13.03.2024. 18:10
  • Podijeli:
gaza_anadolija 5 -65b11684c6e51.webp Foto: Anadolija

Broj interno raseljenih lica u Pojasu Gaze porastao je na 1,7 miliona, izjavio je palestinski ambasador u Austriji Salah Abdel Šafi.

"Postoji 1,7 miliona ljudi koji su već interno raseljeni. Većina njih je u gradu Rafi /na jugu enklave/, gdje Izrael prijeti invazijom. Veličina Rafe bi mogla biti jednaka veličini dva okruga Beča", rekao je Šafi na konferenciji za novinare o situaciji u Gazi.

Broj poginulih u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra 2023. godine, kada je eskalirao sukob Izraela i Hamasa, dostigao je 31.272, a povrijeđene su 73.024 osobe, saopštilo je ranije Ministarstvo zdravlja ove enklave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()