Helikopter koji je navodno prevozio iranskog predsjednika Raisija doživio incident pri slijetanju

Za sada nema objašnjenja šta se dogodilo s helikopterom, niti ko je bio u njemu

19.05.2024. 17:41
  • Podijeli:
Ebrahim Raisi reuters-650bff2360800.webp Foto: Reuters

Spasioci u Iranu pokušavaju doći do helikoptera koji je po svemu sudeći prevozio predsjednika Irana Ebrahima Raisija, a koji je doživio ono što iranski mediji opisuju kao "incident".

Za sada nema objašnjenja šta se dogodilo s helikopterom, niti ko je bio u njemu. Poluslužbene novinske agencije nude različita objašnjenja za ono šta se desilo.

Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbejdžan. Državna TV opisala je da se incident desio u blizini Jolfe, grada na granici s Azerbajdžanom, nekih 600 kilometara sjeverozapadno od iranske prijestolnice Teherana.

Raisi je bio u Azerbajdžanu rano u nedjelju kako bi svečano otvorio branu s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Aliyevom.

Iran leti raznim helikopterima u zemlji, ali međunarodne sankcije otežavaju nabavu dijelova za njih. Vojna zračna flota također uglavnom datira iz vremena prije Islamske revolucije 1979. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()