Gaza opet ostala bez interneta: U većem dijelu enklave prekinute sve komunikacije

Napadi u toku

12.01.2024. 18:45
  • Podijeli:
gaza_hrišćani_anadolija -6586ef6735b86.webp Foto: Anadolija

Dvije palestinske telekomunikacione kompanije iz Pojasa Gaze, koji Izrael napada više od tri mjeseca, objavile su da postoji poremećaj u komunikacijskim i internet uslugama u većem dijelu Pojasa Gaze.

"Sa žaljenjem objavljujemo da su sve usluge (mobilne, fiksne i internet) u Pojasu Gaze potpuno prekinute zbog napada koji je u toku", navodi se u saopćenju palestinske telekomunikacijske kompanije Jawwal.

U saopćenju druge telekomunikacione kompanije Ooredoo navedeno je da su glavni vodovi koji napajaju telekomunikacijske i internet kompanije više puta oštećeni u izraelskim napadima na Pojas Gaze.

Saopćeno je da su sve usluge kompanije obustavljene u južnom i centralnom dijelu Gaze, dok se komunikacija nastavlja s prekidima u sjevernom dijelu.

U Pojasu Gaze je od 7. oktobra zabilježeno devet prekida komunikacije zbog izraelskih napada. Najduži prekidi, u kojima su fiksne, mobilne i internet linije prekinute na nekoliko sati, trajale su četiri dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()