Francuzi ulažu 1,4 milijardu eura u rijeku

Organizatori su uvjereni kako će pripremiti sve što je potrebno, ali na jedno ne mogu uticati

01.12.2023. 12:20
  • Podijeli:
pariz_sena_anadolija 1-64cca7afc34bb.webp Foto: Anadolija

​Pariška rijeka Sena trebala bi biti mjesto gdje će se tokom ljetnih Olimpijskih igara iduće godine takmičiti plivači maratonci te triatlonci, a organizator događaja ulaže velika sredstva kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.

Tako je organizator Olimpijskih igara najavio da će uložiti oko 1.4 milijardu eura kako bi takmičari imali savršene uslove u samoj rijeci. Najveći dio novca otići će na skladištenje kišnice koja će se čuvati u posebnom bazenu, a kasnije će služiti kako bi spriječila onečišćenje same rijeke.

Organizatori su uvjereni kako će pripremiti sve što je potrebno, ali na jedno ne mogu uticati.

U pitanju su potencijalne vremenske neprilike pa je tako kiša odgodila i generalne probe u ova dva sporta. Kišni dani mogu napraviti probleme s kvalitetom rijeke Sene te će o tome prilično uticati na koji način će proći takmičenja na samim Olimpijskim igrama.

Kvalitet vode u rijeci organizatori će svakodnevno provjeravati uoči i tokom Olimpijskih igara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()