FBI pretresla Bajdenovu kuću

Sumnja u pogrešno rukovanje povjerljivim dokumentima

01.02.2023. 16:57
  • Podijeli:
Džo Bajden Reuters-63ca5be7d3e19.webp Foto: Reuters

FBI je danas sproveo planirani pretres kuće predsjednika Džozefa Bajdena u Rehobot Biču u Delaveru, u okviru istrage o potencijalnom pogrešnom rukovanju povjerljivim dokumentima, saopštio je predsednikov advokat.

Kako navodi AP, istraga je otvorena nakon što su Bajdenovi advokati otkrili povjerljiva dokumenta prošlog novembra u kancelarijama Pen Bajden centra, istraživačkom centru povezanom sa školom Ajvi Lig.

Dokumente su u njegovoj kući u Vilmingtonu pronašli i njegovi lični advokati, koji su pokrenuli pretres nakon što su otkrivena dokumenta Pen Bajden centra.

"Prema standardnim procedurama ministarstva pravde, a u interesu operativne bezbjednosti i integriteta, posao pretresa trebalo je obaviti bez prethodnog obavještenja javnosti i mi smo na takvu saradnju pristali", navodi se u saopštenju Bajdenovog advokata Boba Bauera.

"Danjašnji pretres je dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu Ministarstva pravde koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo. Imaćemo dodatne informacije na kraju današnjeg pretresa", stoji u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()