EU šalje humanitarnu pomoć Haitiju utonulom u nasilje

Siromašna karipska zemlja je potonula u smrtonosno nasilje bandi uz političku krizu koja je počela još 2021. ubistvom predsednika Jovenela Moazea

13.03.2024. 15:45
  • Podijeli:
haiti nasilje-65e419a5e881f.webp Foto: Reuters

Evropska unija je danas saopštila da će humanitarnu pomoć od 20 miliona eura poslati Haitiju.

Siromašna karipska zemlja je potonula u smrtonosno nasilje bandi uz političku krizu koja je počela još 2021. ubistvom predsednika Jovenela Moazea.

“Nivo nasilja bandi je bez presedana i drastično povećava humanitarne potrebe širom te zemlje”, rekao je portparol Evropske komisije Balazs Ujvari.

Premijer Haitija Ariel Henry koji ne smije da se vrati u zemlju, najavio je ostavku iako je protivzakonito na toj dužnosti, ali nema naznaka da će to smiriti krizu i bezvlašće tokom kojeg su za nekoliko poslednjih sedmica poginule stotine ljudi.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()