Državljanin BiH djevojci prijetio smrću

Naime, kako prenose austrijski mediji, ona ima prijavljeno boravište u Klagenfurtu, a on u Beču, gdje su posljednjih nekoliko mjeseci zajedno živjeli

19.06.2024. 22:51
  • Podijeli:
nasilje nad ženama shutterstock-6648862358ec3.webp Foto: Shutterstock

Djevojka iz Bosne i Hercegovine (20) prijavila je danas svog 22-godišnjeg bivšeg momka, takođe iz BiH, za prijetnje smrću, prisilno zatvaranje i fizičko zlostavljanje.

Naime, kako prenose austrijski mediji, ona ima prijavljeno boravište u Klagenfurtu, a on u Beču, gdje su posljednjih nekoliko mjeseci zajedno živjeli.

Međutim, kako je ona navela u današnjoj prijavi, mjesecima joj je prijetio smrću i fizički zlostavljao, pokušavajući tako da je spriječi u njenoj namjeri da ga napusti.

Konačno, djevojka je uspjela da pobjegne od nasilnika, a sklonište je našla kod svoje porodice u Klagenfurtu.  Kako je navedeno u prijavi, ona nije smjela izaći iz stana jer joj je život bio u opasnosti. Odmah nakon prijave, određene su mjere zabrane prilaska, a ovaj slučaj je preuzelo tužilaštvo u Klagefurtu, s obzirom da je u ovom gradu i podnesena prijava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()