Dramatične vijesti iz Svjetske zdravstvene organizacije: Bez kontakta sa osobljem u Gazi

Prekid interneta i telefonskih veza u Gazi traje duže od 12 časova

28.10.2023. 11:00
  • Podijeli:
ambulanta gaza reuters-652558854c83f.webp Foto: Reuters

Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ nije u kontaktu sa svojim osobljem i zdravstvenim ustanovama u Gazi, saopštio je danas direktor ove agencije UN Tedros Adanom Gebrejesus.

"Zamračenje /prekid veza/ onemogućava da kola hitne pomoći dođu do povrijeđenih", napisao je Tedros na platformi "Iks".

On je dodao da u takvim okolnostima nije moguća evakuacija pacijenata, niti pronalaženje bezbjednog skloništa.

Prekid interneta i telefonskih veza u Gazi traje duže od 12 časova, nakon što je izraelska vojska saopštila sinoć da proširuje operacije u toj palestinskoj enklavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()