Drama u Pakistanu: Spašeno dvoje djece, još šest osoba se nalazi u žičari

Djeca su putovala u školu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwa kada je jedna od sajli na žičari pukla rano jutros po lokalnom vremenu

22.08.2023. 19:45
  • Podijeli:
zicara_pakistan_foto_TW Cropped-64e4d58d30687.webp Foto: Twitter/@IslooInsider

Dvoje djece spašeno je iz žičare koja se zaglavila na 274 metra iznad planinskog područja u Pakistanu, a napori za spašavanje još četvero djece i dvoje odraslih zaglavljenih u žičari se nastavljaju.

Djeca su putovala u školu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwa kada je jedna od sajli na žičari pukla rano jutros po lokalnom vremenu.

Zamjenik povjerenika distrikta Tanveer Ur Rehman rekao da je helikopter za nadzor prvi stigao do lokacije, prije nego što je stigao veći helikopter kako bi osigurao da ima dovoljno mjesta za prevoz svih koji se spašavaju, javlja CNN.

Dva učenika na žičari navodno su gubila svijest, rekao je jedan od putnika ranije pakistanskim medijima. Putnik, imenovan samo kao Gulfaraz, pozvao je državne vlasti da poduzmu mjere. Rekao je da učenici, starosti između 10 i 15 godina, nisu imali ni vodu za piće.

Spasilačko osoblje dalo je putnicima lijekove protiv mučnine nakon saznanja o djeci koja su povraćala, rekao je Ur Rehman, dodajući da su zarobljenima također davani lijekovi za srce.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()