"Dosta nam je smeća": I oni zabranjuju jednokratne elektronske cigarete

Prema novim pravilima, a u pokušaju da se zaustavi pušenje, u Škotskoj će postati nezakonito da svi rođeni poslije 1. januara 2009. godine kupuju duvan

29.01.2024. 10:30
  • Podijeli:
vejp cigarete, vajp, e-cigarete - profimedia-657acfb24f8d3.webp Foto: Profimedia

Škotska će se pridružiti Engleskoj i Velsu u zabrani elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu, saopštila je škotska Vlada.

Vlada Škotske prihvatila je preporuke date nakon konsultacija širom Velike Britanije, a ministri kažu da postoji "jasna većina" za potpunu zabranu.

Prema novim pravilima, a u pokušaju da se zaustavi pušenje, u Škotskoj će postati nezakonito da svi rođeni poslije 1. januara 2009. godine kupuju duvan, prenijela je agencija PA medija.

"Od smeća na našim ulicama, do rizika od požara u postrojenjima za otpad, jednokratni vejpovi su sve veći problem - za našu okolinu, lokalne zajednice i mlade ljude", izjavila je Lorna Slejter, ministar u Vladi Škotske za ekološke tehnologije, cirkualrnu ekonomju i biodiverzitet.

Ona je rekla da će raditi sa ministrom zdravlja Dženi Minto na uvođenju potpune zabrane jednokratkih elektonskih cigareta.

"Gospođa Minto će raditi na posebnom paketu mjera za stvaranje Škotske bez duvana do 2034. godine i za borbu protiv pušenja kod mladih", dodala je Slejterova.

Pravila koja su najavljena u Škotskoj će odražavati ona u Engleskoj i Velsu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()