Dopremljeni paketići za djecu u zemljotresom pogođenom Hatayu

EMMAUS u akciji pomoći

11.03.2023. 11:31
  • Podijeli:
turska_pomoc - anadolija-640c545cb7d01.webp Foto: Anadolija

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS dopremio je u subotu igračke za mališane u zemljotresom pogođenom turskom gradu Hatayu, javlja Anadolija.

“Trenutno se istovara prvi kamion sa paketićima ‘Djeca djeci od srca’ koji je stigao za djecu pogođenu zemljotresima u Turskoj i Siriji”, naveli su iz humanitarne organizacije.

Članovi EMMAUS-a su jučer vršili podjelu prehrambenih i higijenskih paketa u Antakyi, u zemljotresom pogođenoj turskoj provinciji Hatay.

Podjelu pomoći vršili su u manjim improviziranim šatorskim naseljima nastanjenim većinom sirijskim izbjeglicama.

Više od 46.100 ljudi poginulo je u razornim zemljotresima koji su 6. februara pogodili jug Turske. Potresi magnitude 7,7 i 7,6 pogodili su 11 turskih provincija - Adanu, Adiyaman, Diyarbakir, Elazig, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaras, Kilis, Malatyju, Osmaniye i Sanliurfu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()