Donald Trump pozvao na ukidanje američkog Ustava

On je optužio velike tehnološke kompanije za blisku saradnju s demokratima

04.12.2022. 10:58
  • Podijeli:
Donald Trump_Reuters-1668592453034.webp Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je na ukidanje Ustava kako bi se poništili izbori 2020. i vratio na vlast, nastavljajući svoje negiranje izbora i promociju teorija zavjere.

"Odbacujete li rezultate predsjedničkih izbora 2020. i proglašavate pravog pobjednika ili imate nove izbore? Ogromna prevara ove vrste i razmjera dopušta ukidanje svih pravila, propisa i članova, čak i onih koji se nalaze u Ustavu", napisao je Trump u objavi na društvenoj mreži Truth Social.

Trumpova reakcija uslijedila je nakon objave internih e-mailova kompanije Twitter koji pokazuju da se u toj mreži raspravljalo o tome treba li dozvoliti objavu priče New York Posta o materijalima nađenim na laptopu Huntera Bidena, sina aktuelnog američkog predsjednika Joea Bidena.

On je optužio velike tehnološke kompanije za blisku saradnju s demokratima.

"Naši veliki Osnivači nisu željeli i ne bi oprostili lažne i lažirane izbore", napisao je, prenosi CNN.

Glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates rekao je da su Trumpove izjave "anatema za dušu naše nacije i da ih treba univerzalno osuditi".

"Ne možete voljeti Ameriku samo kad pobjeđujete. Američki Ustav je sveti dokument koji više od 200 godina garantuje slobodu i vladavinu prava u našoj velikoj zemlji. Ustav okuplja američki narod, bez obzira na stranku, i izabrani čelnici polažu zakletvu da će ga se pridržavati", rekao je Bates u izjavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()