Danska ultranacionalistička grupa ponovo spalila Kur'an

Grupa je također na sličan način oskrnavila Kur'an u danskom gradu Aalborgu i uzvikivala islamofobične slogane

08.08.2023. 10:10
  • Podijeli:
spaljivanje_kur'ana_anadolija 1-63cc07c2560d6.webp Foto: Anadolija

Članovi danske antiislamske i ultranacionalističke organizacije oskrnavili su ponovo muslimansku svetu knjigu Kur'an, uprkos širokoj osudi u javnosti, javlja Anadolija.

Predstavnici organizacije "Danske Patrioter" (Danske patriote) spalili su primjerke svete knjige ispred ambasada Turske, Alžira, Pakistana, Irana i Indonezije u Kopenhagenu, glavnog grada Danske.

Grupa je također na sličan način oskrnavila Kur'an u danskom gradu Aalborgu i uzvikivala islamofobične slogane.

Jedna muslimanka je ušla u raspravu s njima, nakon čega je privedena u policiju.

Islamofobične ličnosti i grupe, posebno u sjevernoevropskim i nordijskim zemljama, posljednjih mjeseci u nekoliko navrata su spalile Kur'an ili su to pokušali učiniti.

Članovi antiislamske i ultranacionalističke grupe "Danske Patrioter (Danski patrioti)" u glavnom gradu Kopenhagenu spalili su primjerak Kur'ana u nekoliko navrata ove sedmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()