Čudno ponašanje životinja prije zemljotresa u Japanu

Je li riječ o njihovom vrhunskom sluhu, njuhu ili pak, jednostavno, nekom osjećaju, nisu sigurni, ali tvrde da se životinje drugačije ponašaju uoči neke katastrofe

02.01.2024. 18:57
  • Podijeli:
japan zemljotres Kyodo News via AP Tanjug-65943710d759e.webp Foto: Kyodo News via AP via Tanjug

Naučnici još uvijek nisu dokazali, ali mnogi su uvjereni da životinje mogu predosjetiti neke prirodne katastrofe.

Je li riječ o njihovom vrhunskom sluhu, njuhu ili pak, jednostavno, nekom osjećaju, nisu sigurni, ali tvrde da se životinje drugačije ponašaju uoči neke katastrofe.

Snimak koji je nastao u Japanu, a za koju se tvrdi da je snimljena uoči nedavnog zemljotresa, ide u prilog ove tvrdnje, navodi Jutranji list.

Riječ je o nekoliko snimaka: na jednoj vidimo jato vrana na nebu, na drugom su ove divne ptice na krovu jedne zgrade, na trećoj ih vidimo kako stoje na putu...

Nije poznato u kojim su gradovima nastali snimci, a očigledno su nastale u noći te rano ujutro.

Je li riječ o vremenu tik prije zemljotresa, teško je ustanoviti, ali činjenica jest da se životinje zaista neobično ponašaju i nije teško zaključiti da se nešto događa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()