CNN: Nikki Haley se povlači iz utrke za predsjednika Amerike, Trump sigurno kandidat

Na republikanskim predizborima super utorka, Haley je osvojila samo 43 republikanska delegata, dok je Trump osvojio 764

06.03.2024. 13:12
  • Podijeli:
niki hejli, 1 mart 2024 - profimedia-65e579e36381b.webp Foto: Profimedia

Kandidatkinja republikanaca Nikki Haley danas će objaviti da izlazi iz predsjedničke utrke, tvrde izvori CNN-a upoznati s njezinim planovima.
Haley se pojavila kao jedina suparnica bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u republikanskoj predsjedničkoj predizbornoj kampanji, i dok je on ostvario pobjedu u 14 od 15 država u Super utorak, ona je osujetila mogući čisti rezultat pobjedom u Vermontu.

Na republikanskim predizborima super utorka, Haley je osvojila samo 43 republikanska delegata, dok je Trump osvojio 764.

Uoči predizbora u Južnoj Karolini u februaru, Haley je obećala da će ostati u utrci do Super utorka 5. marta, rekavši da će se nastaviti natjecati u predizborima "sve dok posljednja osoba ne glasa, jer vjerujem u bolju i svjetliju Ameriku. budućnost za našu djecu".

Očekuje se da će Haley održati govor u Charlestonu u Južnoj Karolini u 10 ujutro po lokanlnom vremenu.

Ovime bi Trump ostao jedini kandidat republikanske stranke, te bi ponovo izašao na megdan trenutnom predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()