Broj žrtava u poplavama u Ruandi porastao na 129

Snažne oluje počele su prošle sedmice i prouzrokovale poplave i pojavu klizišta u kojima je uništeno nekoliko kuća i blokirano nekoliko puteva

04.05.2023. 11:49
  • Podijeli:
ruanda_poplave_index.hr 1-64537fdaa1f3a.webp Foto: Index.hr

Broj žrtava poplava na zapadu i sjeveru Ruande porastao je na 129, javila je Javna medijska agencija Ruande.

U izvještaju se navodi da broj žrtava nastavlja da raste.

"Prema dostupnim podacima u prethodnih nekoliko godina, ovo bi mogao da bude najveći broj žrtava prirodne katastrofe zabilježen u zemlji u kratkom periodu", piše list "NJu tajms".

Guverner Zapadne pokrajine Fransoa Habitegeko rekao je novinarima da je u toku potraga za dodatnim žrtvama, nakon obilnih padavina u prethodna dva dana.

Snažne oluje počele su prošle sedmice i prouzrokovale poplave i pojavu klizišta u kojima je uništeno nekoliko kuća i blokirano nekoliko puteva.

Meteorološka služba Ruande upozorila je na dodatne padavine, prenio je AP.

Državna televizija objavila je juče da je u poplavama poginulo 109 ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()