Bivši član ruskog parlamenta: Napad dronova na Kremlj djelo ruskih partizana

"To je djelo onih skupina koje se nazivaju ruskim partizanima, a ne ukrajinske vojske. To je jedna od naših grupa. Ne mogu reći više, jer još nisu javno preuzeli odgovornost, kazao Ponomarev

04.05.2023. 16:52
  • Podijeli:
DJI_Ukrajina_dronovi_foto_YT-641aadc2b0600.webp Foto: YouTube

Bivši član ruskog parlamenta i opozicionar Ilija Ponomarev komentirao je snimke napada dronovima na Kremlj te je poručio kako tačno zna ko stoji iza ovog napada.

Iako su se pojavile informacije kako je ovaj napad zapravo režiran iz samog Kremlja, Ponomarev ističe kako su sve isplanirali ruski partizani.

"To je djelo onih skupina koje se nazivaju ruskim partizanima, a ne ukrajinske vojske. To je jedna od naših grupa. Ne mogu reći više, jer još nisu javno preuzeli odgovornost. To su mladi ljudi, stanovnici velikih gradova u Rusiji. Partizanske aktivnosti trenutno su zastupljene u 40 gradova širom Rusije", rekao je Ponomarev za CNN.

Naglasio je i kako sve grupe imaju svoj fokus i specijalnost.

"Neki od njih su fokusirani na sabotaže na željeznici, neki prave eksplozije na regrutnim mjestima, a neki su zaduženi za hakerske napade", poručio je.

Prema Ponomarevu, napadi dronovima unutar Rusije su nova linija operacija za partizane.

"Ono što Putin prodaje naciji, a posebno elitama je osjećaj neranjivosti i sigurnosti. Partizani uništavaju i jedno i drugo. Pokušavaju reći da je rat i ovdje i da takve elite nisu sigurne", zaključio je Ponomarev.

Pored CNN-a, Ponomarev je napad dronovima komentirao i za ukrajinski portal Strana te je još jednom potvrdio da je riječ o planu ruskih partizana.

"Znam tačno te ljude i znam tačno koje su dronove lansirali", rekao je Ponomarev.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()