Bijela kuća: Bez obzira na poteškoće, Rusija je i dalje moćna

Rusija, bez obzira na "poteškoće" u ukrajinskoj kampanji raspolaže veoma brojnim i moćnim oružanim snagama koje može da angažuje, kažu iz Bijele kuće

14.09.2022. 10:07
  • Podijeli:
bijela-kuca-anadolija Cropped (1).jpg Foto: Anadolija

Koordinator za strateške komunikacije u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Američkih Država Džon Kirbi kaže da su se Rusi suočili sa brojnim problemima u Ukrajini koje su sami stvorili.

"To je nesumnjivo. Ali, to je još uvijek veoma velika i izuzetno jaka moćna vojna sila. Gospodin (predsjednik Rusije Vladimir Putin) raspolaže sa prilično mnogo vojnih mogućnosti koje mogu biti upotrebljene ne samo u Ukrajini, nego potencijalno i drugde", rekao je on na brifingu u Bijeloj kući.

Kirbi je podsjetio da je Ministarstvo odbrane okarakterisalo Rusiju kao akutnu pretnju i da je, po njegovom mišljenju, takva formulacija tačna.

"Očigledno je da i dalje imaju vojsku koja je u stanju da nanese veliku štetu", zaključio je Kirbi, prenosi Sputnjik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()