Bidenu danima nisu rekli da mu je ministar odbrane u bolnici

Gluhi telefoni

07.01.2024. 10:16
  • Podijeli:
Lloyd Austin i Mark Milley_REUTERS-1668627526469.webp Foto: Reuters

Bidenovoj administraciji danima nije rečeno da je američki ministar odbrane Lloyd Austin hospitaliziran, rekao je barem jedan dužnosnik američkim medijima. Austin (70) je primljen u medicinski centar Walter Reed u ponedjeljak zbog komplikacija nakon operacije.

Dužnosnik je američkom CBS-u rekao da Bijela kuća o tome nije bila obaviještena do četvrtka ujutro. Austin je prihvatio odgovornost za nedostatak komunikacije.

"Shvaćam da sam mogao bolje obaviti posao osiguravajući da javnost bude odgovarajuće informisana", rekao je Austin u priopćenju pa dodao: "Obavezujem se da ću biti bolji."

Ministar odbrane nalazi se odmah ispod predsjednika u lancu zapovijedanja američke vojske. Austin je dodao da je "važno reći: ovo je bio moj medicinski postupak i preuzimam punu odgovornost za svoje odluke o objavi informacija".

"Jako mi je drago što se oporavljam i radujem se skorom povratku u Pentagon", dodao je. Glasnogovornik ministarstva odbrane kojeg je citirala novinska agencija AFP rekao je da je u petak ponovno preuzeo svoje dužnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()