Aktivisti presjekli kablove za internet fabrici koja opskrbljuje izraelsku vojsku

Sabotaža u Škotskoj

29.05.2024. 12:06
  • Podijeli:
Internet_brzina_optički kablovi_Foto Pixabay-1664371085694.webp Foto: Pixabay

Propalestinski aktivisti su presjekli internetske kablove Leonardu, fabrici koja proizvodi sisteme za ciljanje za izraelske borbene avione F-35 u Edinburghu u Škotskoj.
Palestine Action Scotland tvrdi da je djelovao jer je Leonardo "nastavio naoružavati izraelsku vojsku oružjem".

Glasnogovornik Palestine Action Scotland rekao je da su aktivisti sabotirali su internetske kablove tvornice Leonardo u Edinburghu i prskali crvenom bojom ekrane modela borbenih aviona.

"U ranim jutarnjim satima utorka 28. maja, grupa je otvorila kutiju s kabelima, presjekla internetske žice, raspršila pjenu unutar kutije i sprejom ispisala 'Stop Arming Israel' na poklopcu. Ispred fabrike, drugi su sprejom poprskali ekran borbenog aviona s ​​bojom simbolizira ulogu kompanije u prolijevanju palestinske krvi", navodi se u saopćenju.
Fabrika oružja Leonardo u Edinburghu specijalizirana je za "vojne lasere", koji se montiraju na borbene avione F-35 , koje Izrael intenzivno koristi za bombardovanje Gaze.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()