Snažniji potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj

Zemljotres je zabilježen u 6:11 sati, a prema podacima Evropsko mediteranskog seizmološkog centra epicentar je bio 76 kilometara istočno - jugoistočno od Mostara i 22 kilometra sjeveroistočno od Bileće

16.03.2024. 07:29
  • Podijeli:
potres emsc 2-65f53c32c6e8a.webp Foto: EMSC

Snažniji zemljotres zabilježen je rano jutros na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Zemljotres je zabilježen u 6:11 sati, a prema podacima Evropsko mediteranskog seizmološkog centra epicentar je bio 76 kilometara istočno - jugoistočno od Mostara i 22 kilometra sjeveroistočno od Bileće.

Iz EMSC-a navode da je magnituda ovog potresa bila 3,6 stepeni Richterove skale.

"Kratko je trajao ali jako", "Probudilo me", "Kratko podrhtavanje", "Jak, ali kratak", samo su neka od svjedočenja građana Bosne i Hercegovine na stranici EMSC-a.
Također, prema svjedočenjima, zemljotres se dosta snažno osjetio i u Crnoj Gori, ali i u Hrvatskoj.

Još uvijek nema podataka o eventualnoj materijalnoj šteti, no zemljotresi ovog intenziteta je obično ne izazivaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()