Znate li gdje se u Hrvatskoj nalazi "Otok Ljubavi"

Jedino što živi na ovom otoku su listopadne šume, masline i zečevi kojima je otok postao prirodno stanište

13.02.2023. 21:17
  • Podijeli:

U susret Valentinovu vodimo vas otok koji mnogi smatraju najromantičnijim na svijetu. Razlog tome je pomalo neobičan, a otok je puno bliži je nego što možda očekujete.

Tražite mjesto za skrasiti se? Želite lokaciju u kojoj pola ljeta prođe u vedrom vremenu? Možda neko mjesto sa najvišom dnevnom temperaturom iznad 30 stepeni, ali ne baš iznad onih pretjeranih 40? Gdje čak ni temperatura mora ne pada ispod 20 stepeni tokom ljeta? Romantik ste? E pa imamo savršeno mjesto za vas.

Dobrodošli na otok Galešnjak, još poznat i kao Otok Ljubavi. Da saznate zašto je dobio to ime dovoljno je samo pogledati ga iz zraka. 142,000 kvadratnih metara, od čega je 40,000 kvadratnih metara na prodaju. Ukupna cijena? 13 miliona eura.

Dobro, možda sam vas izgubio tu na kraju. Ali u svakom slučaju, možemo se barem diviti mogućnosti. Zamislite samo da možete kupiti dio ovog otoka vašem partneru za Valentinovo? Svakako bi bilo bolje od mog poklona...

Otok Ljubavi nalazi se u središtu Jadrana, u blizini Zadra i Biograda na Moru. Stanovnika? 0. Jedino što živi na ovom otoku su listopadne šume, masline i zečevi kojima je otok postao prirodno stanište. Otkriven je sasvim slučajno, putem Google Earth aplikacije, nakon čega je dobio svjetsku popularnost. Beyonce je ovdje slavila svoj 39. rođendan. Michael Jordan je svratio prošle godine. Jeff Bezos također... Preko milion fotografija godišnje se napravi na otoku i oko njega.

Kako kažu ponuda za kupovinu itekako ima...

"Iskreno svakodnevno se javljaju, neki malo manje ozbiljniji neki ozbiljniji, za sada nešto konkretnije da je bilo bilo je. Što se tiče ovih Italijana koji su došli prošli vikend te su ponudili da se napravi kapelica i restoran sa podrumskom salom za zabavu i ples, kaže Silvestro Kardum, predstavnik prodavaoca.

Prije 4 godine, arheolozi su na otoku našli dokaze o životu ljudi prije 7,000 godina. Sada bi se život mogao i vratiti na Otok Ljubavi...
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()