Žena preminula nakon ujeda krpelja

Potreban oprez

30.07.2023. 20:47
  • Podijeli:
krpelj-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Dvadesetsedmogodišnjakinja iz Štipa umrla je od krimsko-kongoanske hemoragijske groznice nakon što je ujeo krpelj, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Sjeverne Makedonije

Žena je, kako se navodi, poslije ujeda sama odstranila krpelja, a tek nakon pojave simptoma, nekoliko dana nakon ujeda, prvo je bila hospitalizovana u Štipu, a zatim u Skoplju.

Direktor Instituta za javno zdravlje Šaban Memeti izjavio je da je virusološka laboratorija 27. jula dokazala krimsko-kongoansku hemoragijsku groznicu kod pacijentkinje koja je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju.

"Riječ je o 27-godišnjoj ženi iz sela Kučica kod Štipa koja je preminula istog dana usljed brzog napredovanja bolesti", rekao je Memeti.

On je dodao da su pretraženi svi kontakti u njenoj porodici, da su uzeta četiri test materijala i da su svi bili negativni, prenose lokalni mediji.

"Kontakti koji su srednjeg i visokog rizika biće pod zdravstvenim nadzorom narednih 14 dana", rekao je Memeti.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()