Završena obdukcija ubijene Vanje i Pančea: Trojica priznala krivicu

Svi osumnjičeni su u pritvoru u zatvoru “Skoplje” u Šutki

22.12.2023. 21:45
  • Podijeli:
Vanja Gorčevska Panče Zezovski-656dd5d1ad645.webp Foto: MUP SM/FACEBOOK

Nakon 17 dana čekanja, stigli su rezultati obdukcije ubijene 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) i 74-godišnjeg frizera iz Velesa, Pančea Žežovskog.
Obdukcije je izvršio Institut za sudsku medicinu i kriminologiju.

Ipak, i poslije čekanja, rezultati još uvijek nisu objavljeni.

Podsjećamo, tijela Vanje Gorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74) pronađena su nedaleko od Skoplja i Velesa 3. decembra.

Od šest osumnjičenih za organizaciju i izvršenje, kao i za pomoć u bjekstvu Ljupča Palevskog-Palča, samo trojica su pred tužiocem i policijom priznala krivicu za umiješanost u ubistva Vanje i Pančeta. Riječ je o Veliboru Manevu, Bore Videvskom i Vlatku Kešiševu, koji su, osim što su bili prijatelji osumnjičenog Palča, bili i njegovi partijci iz „Desne” za izvršenje ubistva. Oni su prvi uhapšeni, a odatle je počelo otkrivanje gnusnih djela.


Aleksandar Gorčevski, otac Vanje Gorčevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja djevojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici. Status osumnjičenog dobila je i osoba koja je vozila Palca tokom njegovog bjekstva iz Beograda u Tursku, Stefana Dimkovskog.

Svi osumnjičeni su u pritvoru u zatvoru “Skoplje” u Šutki, piše Skoplje1.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()