Vučić se izvinio građanima Republike Srpske

"Hoću da vam se izvinim i kažem da većinska Srbija, da srpski narod voli Republiku Srpsku, uvijek poštujući BiH", rekao je on

20.12.2023. 19:00
  • Podijeli:
Tan2023-12-1722394017_6 aleksandar vučić foto strahinja aćimović-657f6b7359386.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Po prvi put u životu obraćam se u ime srpskog naroda i svih građana Srbije i želim da vam se izvinem zbog strašne kampanje, koju je protiv vas, naših braća i sestra vodi jedan dio političke javnosti u Beogradu".

Ovako se građanima Republike Srpske obratio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije na svom Instagram nalogu, nakon što je dio javnosti u Srbiji glasače iz Srpske označio kao krivce za izborne rezultate u Srbiji.

Vučić kaže da je u pitanju "jedan dio onih koji nikako ne mogu da se pomire sa bog zna kojim uzastopnim porazom i koji po svaku cenu žele da dođu na vlast pa makar i to učinili preko vaših leđa, makar vas okrivili za svoje poraze, iako im nizašta niste krivi".

Znaju oni dobro,  ističe Vučić, koliko je mali broj ljudi iz Republike Srpske glasao u skladu sa zakonima ove zemlje, Republike Srbije, u skladu sa Ustavom Republike Srbije  i baš onako kako su njihovi kontrolori na biračkim mjestima potvrdili, mirno i civilizovano i onako kako to priliči odgovornim i ozbiljnim ljudima.

"Hoću da vam se izvinim i kažem da većinska Srbija, da srpski narod voli Republiku Srpsku,  uvijek poštujući BiH. Mi volimo Republiku Srpsku, nikada se nećemo odreći svog naroda i uvijek ćemo biti uz vas i nećemo se sklanjati od onih koji bi da nas sa vama posvađali", poručio je Vučić u svom obraćanju, te dodao:

"Želim takođe da vam kažem da ne brinete. Mnogi spolja koji bi željeli da nametnu njihova rješenja kako bi dobili banana državu od Srbije neće proći sa svojim namerama  U ime građana Srbije, u ime cijelog našeg naroda, vama ali i Srbiji želim da poručim - odbranićemo izbornu volju naroda i u to nema nikakve sumnje".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()