Vučić odgovorio zašto je sam sjedio u Davosu

Vučić je istakao da nije "jadnik, bijednik i nesretnik" koga treba žaliti

20.01.2023. 11:48
  • Podijeli:
Vucic_Davos_foto_YT-63c9527e6c5c1.webp Foto: YouTube

Fotografija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s panela o zapadnom Balkanu u Davosu izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Predsjednik je u izjavi za medije rekao da su ga zamolili da sjedne u prvi red, ali on nije htio.

"Tamo sam birao gdje ću sjediti, a iako su me tri puta tražili da dođem u prvi red, nisam htio. Ali to je jedna od stvari koje smatram zabavnim. Kad imate teške razgovore, i kad bolje razmislite, za mene je to dio dobre zabave. Zašto? Pa kad vidite da politički protivnici nemaju što reći o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se nečega dočepali, misleći da su svi površni kao i oni", rekao je Vučić.

Dodao je kako mu je svejedno gdje će sjediti.

"To nije suština i da ćete učitelju da se dopadnete, ako sjedite u prvom redu – već je pitanje vašeg znanja", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da nije "jadnik, bijednik i nesretnik" koga treba žaliti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o zapadnom Balkanu, održanom u okviru Vijeća ekonomskog foruma u Davosu sjedio je izdvojeno od svih lidera i sam.

Na panelu su bili prisutni lideri sa zapadnog Balkana, uključujući i premijera Kosova* Albina Kurtija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()