Vučić: Ako nam Amerika dostavi dokaze, procesuirat ćemo Vulina

Predsjednik Srbije dodao da su direktoru BIA-e sankcije uvedene zbog njegovog odnosa prema Rusiji

13.07.2023. 22:58
  • Podijeli:
Tan2023-05-2920230493_8 aleksandar vucic foto sava radovanovic-647a3effe79e7.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o američkim sankcijama direktoru BIA Aleksandru Vulinu, rekao da Srbija traži da budu dostavljene sve relevantne informacije, a ukoliko budu dostavljene, Vulin će biti procesuiran.

Međutim, dodaje da su Vulinu sankcije uvedene zbog njegovog odnosa prema Rusiji i da to nema veze sa prodajom oružja.

Kako je rekao, ne bi bilo sankcija Vulinu da je on, kao predsjednik Srbije, prije nekoliko dana najavio uvođenje sankcija Rusiji.

"Ako dostave bilo kakvu informaciju o tom pitanju, mi ćemo procesuirati Vulina. Naravno da od toga nema ništa, znam šta je razlog (za sankcije) – njegov odnos prema Moskvi", rekao je Vučić, prenosi Euronews. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()