Vandalizam ne prestaje: Opljačkana još jedna crkva na Kosovu*

Novac je bio u svesci u kojoj se bilježe prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.

14.01.2024. 21:25
  • Podijeli:
krst_kriz_foto_Pixabay-1669794882200.webp Foto: Pixabay

Crkva Svetih otaca u selu Zupče kod Zubinog Potoka ponovo je opljačkana, a ovaj put je odneseno između 3.000 i 4.000 dinara /50 do 65 KM/ priloga vjernika, potvrdio je šef operative u policiji u Zubinom Potoku Milan Đukić.

Novac je bio u svesci u kojoj se bilježe prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.

Provalnik ili više njih ušli su u crkvu najvjerovatnije kroz obijen prozor.

Đokić je naveo da nadzorne kamere nisu radile, jer su polomljene tokom prethodne krađe, krajem avgusta prošle godine.

Provalu u crkvu na pravoslavnu Novu godinu prijavili su mještani, prenosi "Kossev".

Prošle godine u februaru, pripadnici takozvane kosovske policije uhapsili su mladića iz susjednog sela Košutovo osumnjičenog za pljačku crkve u selu Zupče.

NJemu se na teret tada stavljalo i više drugih krađa, takođe, u vjerskim objektima u ovoj opštini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()