Ustavni sud usvojio žalbu: U Crnoj Gori ponovo izbori

Novi parlamentarni izbori održaće se na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II u Cetinju

01.07.2023. 18:19
  • Podijeli:
crna gora izbori medija biro tanjug-6485fd01a75cd.webp Foto: Medija Biro Tanjug

Ustavni sud Crne Gore usvojio je žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Cetinja da ponovi parlamentarne izbore na pomenutom biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II.

Glasanje na ovom biračkom mjestu, gdje glasa 672 birača, biće ponovljeno 8. jula, odlučila je Izborna komisija Cetinja.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Ustavni sud je tri žalbe SDP-a odbio kao neosnovane.

Odluka Ustavnog suda da se ponove izbori na jednom biračkom mjestu na Cetinju dovešće do odlaganja proglašenja konačnih rezultata izbora, a samim tim i da konstituisanja Skupštine, predlaganja mandatara i izbora nove Vlade, rekao je za portal Antena M, advokat Veselin Radulović.

U Crnoj Gori su od 2020. godine sedam puta održani izbori. Četiri puta lokalni za izbore odbornika u skupštine opština, dva puta izbori poslanika u Skupštinu Crne Gore i jedni predsjednički.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()