Upozorenje kupačima: More na čak četiri plaže u Dalmaciji zagađeno fekalijama

Onečišćenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kvalitete mora na tim kupalištima koje je proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije

21.06.2023. 20:42
  • Podijeli:
more-hrvatska-fotouna-2-.jpg

Kratkotrajno onečišćenje mora fekalijama zabilježeno je na plažama HT Plat i Smokovjenac u Platu, Tehničke radione Ploče u Pločama i Hotela Port 9 u Korčuli zbog čega se tamo do daljnjega ne preporučuje kupanje, izvijestili su u srijedu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Onečišćenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kvalitete mora na tim kupalištima koje je proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

“Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plažama HT Plat i Smokovjenac u Platu, Tehničke radione Ploče u Pločama i Hotel Port 9 u Korčuli prelaze granične vrijednosti za indikatore fekalnog onečišćenja“, navode iz Zavoda.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, prenosi Hina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()