U Crnoj Gori do danas popisano 311.528 osoba

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova počeo je u nedjelju, 3. decembra, a planirano je da traje do 18. decembra sa mogućnošću produžetka nekoliko dana

10.12.2023. 16:16
  • Podijeli:
popis-potpis profimedia-0309250875--1665405691955.webp Foto: Profimedia

 U Crnoj Gori do danas je popisano 311.528 osoba, 100.594 domaćinstva i 154.442 stana, saopštio je direktor Uprave za statistiku /Monstat/ Miroslav Pejović.

Pejović je rekao da je dinamika popisivanja zadovoljavajuća u skoro svim opštinama i da je u skladu sa planom.

"Građani masovno učestvuju u popisivanju s tim da su slučajevi odbijanja sporadični i ne mogu se smatrati konačnim", istakao je Pejović, te naveo da će popisna komisija razgovarati sa tim građanima kako bi pronašli rješenje na obostrano zadovoljstvo.

Pejović je naveo da su prijavljene tehničke nepravilnosti ali da se rješavaju u realnom vremenu.

On je zahvalio građanima za učešće u popisu, a popisnim komisijama za pravovremene reakcije i djelovanje u slučajevima koji su iziskivali dodatna pojašnjenja i koji su uspješno riješeni.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova počeo je u nedjelju, 3. decembra, a planirano je da traje do 18. decembra sa mogućnošću produžetka nekoliko dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()